Razem 0 PLN
Koszyk
»

Krótki poradnik smażenia na patelniach z emaliowanego żeliwa

ZeliwneNaczynia.pl - Podstawy smażenia na żeliwnych patelniach

Nasz film-poradnik na temat siedmiu kroków zdrowego smażenia podpowiada, jak prawidłowo wykorzystywać żeliwne patelnie z ceramiczną, nieprzywierającą, porcelanową emalią. W filmie zaprezentowaliśmy smażenie na emaliowanym żeliwie francuskiej marki Staub, niemniej – metoda ta odnosi się do każdego typu żeliwnych patelni z powłokami zapobiegającymi nadmiernemu przywieraniu. Dobrze przeprowadzony proces gwarantuje uzyskanie niskokalorycznych mięs, ryb, czy owoców morza. Zapobiega też wydzielaniu się szkodliwej dla zdrowia akroleiny, powstającej w czasie nadmiernego rumienienia mięsa. Istotą pokazu jest również zaprezentowanie właściwości żeliwnych patelni, które rewolucyjnie szybko usmażą genialnie smakujące mięso dla całej rodziny.

zeliwnenaczynia.pl - szwedzkie garnki, brytfanna żeliwna, patelnie le creuset