Razem 0 PLN
Koszyk
»

Skeppshult - Tradition - Brytfanna id;Ernst® z naturalnego żeliwa, 24 x 15 cm

Wieloskładnikowe zapiekanki, pieczony drób, dziczyzna, pyszny pasztet, czy lasagne będą prawdziwą ucztą dla podniebienia, gdy przyrządzi się je w żeliwnych brytfannach szwedzkiej marki Skeppshult. Impregnowane olejami brytfanny z naturalnego żeliwa wzmacniają smaki potraw, uwydatniając ich najbardziej charakterystyczne niuanse.

Produkt na zamówienie - zadzwoń do nas."

Inne produkty z serii

Tradition - Brytfanna id;Ernst® z naturalnego, szwedzkiego żeliwa, 34 x 22 cm

Wieloskładnikowe zapiekanki, pieczony drób, dziczyzna, pyszny pasztet, czy lasagne będą prawdziwą ucztą dla podniebienia, gdy przy...

Cena: 599,00 PLN

Tradition - Szwedzka garnko-brytfanna z naturalnego żeliwa + szklana pokrywka, Ø 25 cm, 3 l

Wieloskładnikowe zapiekanki, pieczone udka, bigos, czy bogracz rozbudzą zmysły, gdy przyrządzi się je w żeliwnym garnku-brytfannie...

Cena: 489,00 PLN

Tradition - Impregnowana olejami garnko-brytfanna z naturalnego żeliwa + szklana pokrywka, Ø 24,5 cm, 4 l

Wieloskładnikowe zapiekanki, pieczone udka, bigos, czy bogracz rozbudzą zmysły, gdy przyrządzi się je w żeliwnym garnku-brytfannie...

Cena: 589,00 PLN

Tradition - Brytfanna, gęsiarka z naturalnego żeliwa; żeliwna pokrywa, 31 x 21 cm

Wieloskładnikowe zapiekanki, pieczony drób, dziczyzna, pyszny pasztet, czy lasagne będą prawdziwą ucztą dla podniebienia, gdy przy...

Cena: 749,00 PLN

Właściwości

Przeznaczenie żeliwnych brytfann marki Skeppshult

  • klasyczne, prostokątne brytfanny z naturalnego żeliwa, szwedzkiej marki Skeppshult, nadają się idealnie do pieczenia mięs, potraw mięsno-warzywnych, ryb, zapiekanek, lasagne, czy przyrządzania pasztetów
  • brytfanny Skeppshult doskonale nadają się do serwowania potraw na stół, gdyż żeliwo bardzo długo utrzymuje ciepło
  • w żeliwnych brytfannach szwedzkiej marki nie wolno przechowywać żywności w lodówce
  • brytfanna z naturalnego żeliwa nadaje się idealnie do wykorzystania w piekarnikach gazowych, czy elektrycznych
  • żeliwnych brytfann nie należy stosować w piekarnikach z włączoną funkcją mikrofal oraz piekarnikach parowych

Właściwości żeliwnych brytfann Skeppshult

  • żeliwo jest bardzo odporne na zadrapania, czy uszkodzenia, dlatego można używać wszelkiego typu stalowych utensyliów, czy specjalistycznych widelców do mięs
  • żeliwne brytfanny są zdecydowanie cięższe od tradycyjnych i mocno się nagrzewają – trzeba pamiętać o tym, przy wyjmowaniu formy z piekarnika
  • posiłki przygotowywane na naturalnym żeliwie wzbogacane są o śladowe ilości żelaza, pierwiastka niezbędnego dla prawidłowego funkcjonowania organizmu; mikroelementy żelaza wytrącają się z żeliwnej brytfanny, gdy do przyrządzanej potrawy dodać nieco cytryny, octu winnego, czy wina
  • żeliwo ma bardzo dobroczynne działanie – wspomaga gospodarkę mikroelementów żelaza w organizmie, reguluje również przemiany hemoglobinowe krwi
  • naturalne, nieprzetworzone szwedzkie żeliwo nie emituje żadnych szkodliwych substancji, jest w stu procentach ekologiczne
  • brytfann z żeliwa nie powinni używać alergicy uczuleni na metale ciężkie

Pielęgnacja i konserwacja brytfann z naturalnego żeliwa

  • żeliwne brytfanny myje się, przez cały okres użytkowania, wyłącznie czystą, bieżącą wodą bez detergentów i środków do naczyń
  • impregnowane olejami roślinnym brytfanny z naturalnego żeliwa wystarczy opłukać po wyjęciu z pudełka, by nadawały się od razu do użycia
  • żeliwnych brytfann szwedzkiej marki Skeppshult nie wolno myć w zmywarce, gdyż grozi to uszkodzeniem żeliwa i utratą gwarancji
  • proces konserwacji żeliwa Skeppshult pokazują poświęcone mu materiały, które znajdą Państwo obok każdego produktu

Materiał

  • naturalne, impregnowane jadalnymi olejami eko-żeliwo
Cechy produktu
długość: 24 cm
szerokość:
wysokość ścianek: 6 cm
waga: 2,0 kg
kolor: czarny
gwarancja: 25 lat
pochodzenie: Szwecja

Produkty powiązane

zeliwnenaczynia.pl - szwedzkie garnki, brytfanna żeliwna, patelnie le creuset