Razem | 0 PLN |
Pieczenie aromatycznych mięs, kaczki w pomarańczach lub nadzianego owocowo-ziołowym farszem kurczaka, czy pieczenie - amerykańską modą - ogromnego indyka zmieni się w prawdziwą, kulinarną przygodę za sprawą brytfann z pokrytego porcelanowymi, nieprzywierającymi emaliami żeliwa. Francuskie marki - Staub i Le Creuset - łączą w swoich produktach najnowszą technologię z nigdy nie starzejącym się stylem retro. Dzięki luksusowym, żeliwnym brytfannom można zacząć nieskończenie twórczą epokę kulinarnych eksperymentów. Żeliwne brytfanny pozwalają bardzo zdrowo piec i dusić. Do pokrytych porcelanowymi, nieprzywierającymi, ceramicznymi emaliami żeliwnych naczyń nie trzeba dodawać wiele tłuszczu, by potrawy były odpowiednio nawilżone i doskonale upieczone. Wystarczą zaledwie 2-3 łyżki oliwy, czy dobrego gatunkowo oleju, by nawet największe porcje mięsa upiekły się na wzór mistrzowskich pieczeni najsłynniejszych kucharzy. A wszystko dzięki właściwościom żeliwa i niezwykle ciężkim pokrywom, które, zapobiegają wysuszaniu potraw, tworząc je bajecznie soczystymi i aromatycznymi. Dzięki brytfannom z emaliowanego żeliwa można również przygotowywać potrawy w tzw. łaźni wodnej, jak robią to najsłynniejsi kucharze w największych restauracjach świata. Bo żeliwo pozwala dynamicznie piec w wysokich temperaturach oraz przyrządzać doskonałe potrawy, które powoli, przez kilka godzin, pieką się w temperaturze 165-175 stopni Celsjusza. Wszystkie informacje na temat żeliwnych brytfann pojawiają się w naszych filmach oraz artykułach, które znajdą Państwo przy każdym produkcie. Brytfanny z kolorowego żeliwa dobrał dla Państwa specjalista z zakresu żywienia, technik i technologii kulinarnych, który preferuje żeliwo jako jeden z najdoskonalszych materiałów w kuchni.
Filtry