Razem | 0 PLN |
Francja słynie od stuleci z wysublimowanej kuchni. Aromatyczne i niezwykle oryginalne potrawy, przygotowywane przez francuskich mistrzów kucharskich, zapadają w pamięć, między innymi, za sprawą naczyń, w których są gotowane i podawane. Bo we francuskiej kuchni dominuje powlekane ceramicznymi, porcelanowymi emaliami żeliwo. Specyfika ceramicznej, porcelanowej emalii zasadza się na pokrywaniu żeliwnych naczyń wypalanymi w ogromnych temperaturach (840-950 stopni Celsjusza) szklanymi emulsjami bądź płatkami szkła, które łączą się z żeliwem, tworząc gładką lub matową warstwę nieprzywierającą. Porcelanowe, ceramiczne emalie nie zmieniają smaku i zapachu potraw, nie wpływają też na utratę wartości odżywczych przyrządzanych produktów. Luksusowe, żeliwne naczynia francuskich marek Le Creuset i Staub pozwolą gotować, dusić, piec, zapiekać i serwować potrawy wprost na stół – a wszystko w jednym garnku, bo żeliwne naczynia są genialnie funkcjonalne. Miłośnicy prawdziwie bogatych smaków i kulinarnych eksperymentów mogą cieszyć się potężnymi, żeliwnymi garnkami niemal przez całe życie, gdyż żeliwne naczynia Le Creuset i Staub posiadają wieczystą gwarancję. Wszystkie informacje na temat żeliwnych garnków pojawiają się w naszych filmach oraz artykułach, które znajdą Państwo przy każdym produkcie. Kolorowe garnki z emaliowanego żeliwa dobrał dla Państwa specjalista z zakresu żywienia, technik i technologii kulinarnych, który preferuje żeliwo jako jeden z najdoskonalszych materiałów w kuchni.