Razem 0 PLN
Koszyk
»

Skeppshult - Chef’s Selection - Głęboka, szwedzka patelnia z naturalnego żeliwa; stalowy uchwyt, Ø 25 cm

Głęboka patelnia z naturalnego, szwedzkiego żeliwa, nie zna ograniczeń. Nie wie, co znaczy „nie da się”. Z jej pomocą można smażyć, piec i zapiekać potrawy w piekarniku. A to, co zyska się dzięki uruchomieniu kulinarnej wyobraźni, przechodzi najśmielsze oczekiwania. Na miłośnika kuchni czekają mocne, wyraziste, ciekawe smaki i genialne aromaty. Naturalne żeliwo jest niekwestionowanym mistrzem w swoim fachu. 

Produkt jest dostępny. Czas wysyłki: 1-2 dni
429,00 zł

DARMOWA WYSYŁKA OD 350 ZŁ

Inne produkty z serii

Chef’s Selection - Prostokątna patelnia grillowa z naturalnego żeliwa, 32 x 22 cm

Patelnia, której nie straszne są najbardziej ekscentryczne wyzwania – szwedzka marka Skeppshult proponuje miłośnikom grillowania p...

Cena: 599,00 PLN

Chef’s Selection - Kwadratowa patelnia grillowa z naturalnego żeliwa, 25 x 25 cm

Ten, kto spróbował grillowania na patelni ze szwedzkiego, ekologicznego żeliwa, wie, że doczekać obiadu, to prawdziwa sztuka. Żeli...

Cena: 429,00 PLN

Chef’s Selection - Płytka patelnia z naturalnego, impregnowanego olejami żeliwa, Ø 36 cm

Duża patelnia z naturalnego żeliwa, stworzona przez słynnego szwedzkiego producenta, markę Skeppshult, to idealne rozwiązanie dla ...

Cena: 639,00 PLN

Chef’s Selection - Patelnia z naturalnego żeliwa impregnowanego olejami, stalowy uchwyt, Ø 26 cm

Ekologiczne, naturalne, impregnowane olejami żeliwo szwedzkiej marki Skeppshult nie przestaje czarować swoimi zdolnościami. Wyrazi...

Cena: 379,00 PLN

Właściwości

Przeznaczenie żeliwnych, głębokich patelni Skeppshult

  • głębokie patelnie z naturalnego żeliwa, marki Skeppshult, nadają się idealnie zarówno do smażenia, jak i duszenia mięs, warzyw oraz przyrządzania potraw jarskich lub mięsno-warzywnych
  • na głębokich, żeliwnych patelniach można smażyć na małym ogniu, w niewielkiej ilości tłuszczu
  • dzięki stosunkowo wysokim ściankom na tym typie patelni Skeppshult można przygotowywać potrawy z mięs i ryb, stosując, między innymi, technikę sauté
  • patelnie Skeppshult doskonale nadają się do serwowania potraw na stół, gdyż żeliwo bardzo długo utrzymuje ciepło
  • na żeliwnych patelniach szwedzkiej marki nie wolno przechowywać żywności w lodówce

Właściwości żeliwnych patelni Skeppshult

  • żeliwo jest bardzo odporne na zadrapania, czy uszkodzenia, dlatego można używać wszelkiego typu stalowych utensyliów, czy specjalistycznych widelców do mięs
  • żeliwne patelnie są zdecydowanie cięższe od tradycyjnych, co jest ich wielką zaletą; są bardzo stabilne i nawet przypadkowo potrącone, nie zsuną się z kuchenki, blatu, czy stołu
  • posiłki przygotowywane na naturalnym żeliwie wzbogacane są o śladowe ilości żelaza, pierwiastka niezbędnego dla prawidłowego funkcjonowania organizmu; mikroelementy żelaza wytrącają się z żeliwnej patelni, gdy do przyrządzanej potrawy dodać nieco cytryny, octu winnego, czy wina
  • żeliwo ma bardzo dobroczynne działanie – wspomaga gospodarkę mikroelementów żelaza w organizmie, reguluje również przemiany hemoglobinowe krwi
  • naturalne, nieprzetworzone szwedzkie żeliwo nie emituje żadnych szkodliwych substancji, jest w stu procentach ekologiczne
  • patelni z żeliwa nie powinni używać alergicy uczuleni na metale ciężkie

Na jakich kuchenkach używać żeliwa Skeppshult

  • patelnie z naturalnego żeliwa świetnie sprawdzą się na każdym typie kuchenki, a z racji faktu, że żeliwo posiada doskonałe właściwości ferromagnetyczne, naczynia marki Skeppshult posłużą znakomicie na płytach indukcyjnych, czy sensorowych
  • specjalna konstrukcja delikatnie wklęsłego dna patelni Skeppshult, przebadana w laboratoriach Bosch-Siemens, uniemożliwia porysowanie płyt kuchni indukcyjnych, ceramicznych, czy sensorowych
  • żeliwo Skeppshult doskonale przewodzi ciepło, oszczędzając energię w czasie smażenia, czy duszenia
  • żeliwne patelnie ze stalowymi uchwytami nadają się do używania w piekarniku
  • stalowe uchwyty patelni z linii Chef’s Selection nagrzewają się (gdy używa się patelni na kuchence) tylko do 1/3 długości, stąd nie ma ryzyka poparzenia
  • wyjmowane z piekarnika patelnie ze stalowymi uchwytami wymagają użycia rękawic kuchennych

Pielęgnacja i konserwacja patelni z naturalnego żeliwa

  • żeliwne patelnie myje się, przez cały okres użytkowania, wyłącznie czystą, bieżącą wodą bez detergentów i środków do naczyń
  • impregnowane olejami roślinnym patelnie z naturalnego żeliwa wystarczy opłukać po wyjęciu z pudełka, by nadawały się od razu do użycia
  • żeliwnych patelni szwedzkiej marki Skeppshult nie wolno myć w zmywarce, gdyż grozi to uszkodzeniem żeliwa i utratą gwarancji
  • proces konserwacji żeliwa Skeppshult pokazują poświęcone mu materiały, które znajdą Państwo obok każdego produktu

Materiał

  • naturalne, impregnowane jadalnymi olejami eko-żeliwo
  • uchwyt - stal szlachetna
Cechy produktu
średnica: 25 cm
wysokość ścianek: 6 cm
waga: 2,75 kg
kolor: czarny
gwarancja: 25 lat
pochodzenie: Szwecja

Produkty powiązane

zeliwnenaczynia.pl - szwedzkie garnki, brytfanna żeliwna, patelnie le creuset