Razem 0 PLN
Koszyk
»

Skeppshult - Chef’s Selection - Patelnia z naturalnego żeliwa impregnowanego olejami, stalowy uchwyt, Ø 26 cm

Ekologiczne, naturalne, impregnowane olejami żeliwo szwedzkiej marki Skeppshult nie przestaje czarować swoimi zdolnościami. Wyraziste, mocne, przemawiające do kulinarnej wyobraźni smaki, które zyskuje się dzięki smażeniu na żeliwnych patelniach Skeppshult, nigdy nie przestaną wzbudzać entuzjazmu. Każdy posiłek staje się długo wyczekiwaną ucztą.

Produkt jest dostępny. Czas wysyłki: 1-2 dni
379,00 zł

DARMOWA WYSYŁKA OD 350 ZŁ

Inne produkty z serii

Chef’s Selection - Głęboka, szwedzka patelnia z naturalnego żeliwa; stalowy uchwyt, Ø 25 cm

Głęboka patelnia z naturalnego, szwedzkiego żeliwa, nie zna ograniczeń. Nie wie, co znaczy „nie da się”. Z jej pomocą można smażyć...

Cena: 429,00 PLN

Chef’s Selection - Prostokątna patelnia grillowa z naturalnego żeliwa, 32 x 22 cm

Patelnia, której nie straszne są najbardziej ekscentryczne wyzwania – szwedzka marka Skeppshult proponuje miłośnikom grillowania p...

Cena: 599,00 PLN

Chef’s Selection - Płytka patelnia z naturalnego, impregnowanego olejami żeliwa, Ø 36 cm

Duża patelnia z naturalnego żeliwa, stworzona przez słynnego szwedzkiego producenta, markę Skeppshult, to idealne rozwiązanie dla ...

Cena: 639,00 PLN

Chef’s Selection - Kwadratowa patelnia grillowa z naturalnego żeliwa, 25 x 25 cm

Ten, kto spróbował grillowania na patelni ze szwedzkiego, ekologicznego żeliwa, wie, że doczekać obiadu, to prawdziwa sztuka. Żeli...

Cena: 429,00 PLN

Właściwości

Przeznaczenie żeliwnych, płytkich patelni Skeppshult

  • klasyczne, płaskie patelnie z naturalnego żeliwa, szwedzkiej marki Skeppshult, nadają się idealnie do smażenia mięs, warzyw, ryb i owoców morza
  • na niskich, żeliwnych patelniach można smażyć na stosunkowo niewielkiej ilości tłuszczu, gdyż szwedzkie żeliwo impregnowane jest naturalnymi olejami roślinnymi, które w trakcie smażenia tworzą mini poduszkę powietrzną pod przyrządzanymi potrawami
  • dzięki doskonale profilowanym brzegom na tym typie patelni Skeppshult można bardzo wygodnie przewracać smażone produkty
  • łagodnie nachylone brzegi żeliwnych patelni pozwalają przesuwać na nie mocniej przesmażone produkty, by na środku układać wymagające dosmażenia mięsa, warzywa, czy ryby
  • patelnie Skeppshult doskonale nadają się do serwowania potraw na stół, gdyż żeliwo bardzo długo utrzymuje ciepło
  • na żeliwnych patelniach szwedzkiej marki nie wolno przechowywać żywności w lodówce

Właściwości żeliwnych patelni Skeppshult

  • żeliwo jest bardzo odporne na zadrapania, czy uszkodzenia, dlatego można używać wszelkiego typu stalowych utensyliów, czy specjalistycznych widelców do mięs
  • żeliwne patelnie są zdecydowanie cięższe od tradycyjnych, co jest ich wielką zaletą; są bardzo stabilne i nawet przypadkowo potrącone, nie zsuną się z kuchenki, blatu, czy stołu
  • posiłki przygotowywane na naturalnym żeliwie wzbogacane są o śladowe ilości żelaza, pierwiastka niezbędnego dla prawidłowego funkcjonowania organizmu; mikroelementy żelaza wytrącają się z żeliwnej patelni, gdy do przyrządzanej potrawy dodać nieco cytryny, octu winnego, czy wina
  • żeliwo ma bardzo dobroczynne działanie – wspomaga gospodarkę mikroelementów żelaza w organizmie, reguluje również przemiany hemoglobinowe krwi
  • naturalne, nieprzetworzone szwedzkie żeliwo nie emituje żadnych szkodliwych substancji, jest w stu procentach ekologiczne
  • patelni z żeliwa nie powinni używać alergicy uczuleni na metale ciężkie

Na jakich kuchenkach używać żeliwa Skeppshult

  • patelnie z naturalnego żeliwa świetnie sprawdzą się na każdym typie kuchenki, a z racji faktu, że żeliwo posiada doskonałe właściwości ferromagnetyczne, naczynia marki Skeppshult posłużą znakomicie na płytach indukcyjnych, czy sensorowych
  • specjalna konstrukcja delikatnie wklęsłego dna patelni Skeppshult, przebadana w laboratoriach Bosch-Siemens, uniemożliwia porysowanie płyt kuchni indukcyjnych, ceramicznych, czy sensorowych
  • żeliwo Skeppshult doskonale przewodzi ciepło, oszczędzając energię w czasie smażenia, czy duszenia
  • stalowe uchwyty patelni z linii Chef’s Selection nagrzewają się (gdy używa się patelni na kuchence) tylko do 1/3 długości, stąd nie ma ryzyka poparzenia
  • żeliwne patelnie ze stalowymi uchwytami mogą być używane w piekarniku; trzeba tylko pamiętać, że stalowa rączka nagrzewa się

Pielęgnacja i konserwacja patelni z naturalnego żeliwa

  • żeliwne patelnie myje się, przez cały okres użytkowania, wyłącznie czystą, bieżącą wodą bez detergentów i środków do naczyń
  • impregnowane olejami roślinnym patelnie z naturalnego żeliwa wystarczy opłukać po wyjęciu z pudełka, by nadawały się od razu do użycia
  • żeliwnych patelni szwedzkiej marki Skeppshult nie wolno myć w zmywarce, gdyż grozi to uszkodzeniem żeliwa i utratą gwarancji
  • proces konserwacji żeliwa Skeppshult pokazują poświęcone mu materiały, które znajdą Państwo obok każdego produktu

     

Materiał

  • naturalne, impregnowane jadalnymi olejami eko-żeliwo
  • uchwyt - stal szlachetna
Cechy produktu
średnica: 26 cm
waga: 2,3 kg
kolor: czarny
gwarancja: 25 lat
pochodzenie: Szwecja

Produkty powiązane

zeliwnenaczynia.pl - szwedzkie garnki, brytfanna żeliwna, patelnie le creuset