Razem 0 PLN
Koszyk
»

Skeppshult - Natural Selection - Klasyczna patelnia z naturalnego żeliwa; drewniany uchwyt, Ø 18 cm

Dynamiczne smażenie to domena płytkich patelni z naturalnego, szwedzkiego żeliwa. Klasyczne metody smażenia w niewielkiej ilości tłuszczu przyniosą zupełnie niespotykane i wyrafinowane smaki mięs, warzyw, czy ryb. Impregnowane naturalnymi olejami roślinnymi płytkie, żeliwne patelnie gwarantują niezwykły komfort pracy.

Produkt na zamówienie - zadzwoń do nas."

Inne produkty z serii

Natural Selection - Patelnia z naturalnego żeliwa impregnowanego olejami; drewniany uchwyt, Ø 26 cm

Jeśli ktoś lubi, czy chce smażyć na żeliwie, warto wziąć pod uwagę doskonałej jakości powstające w ekologicznym procesie produkcji...

Cena: 419,00 PLN

Natural Selection - Okrągła patelnia grillowa z naturalnego żeliwa, Ø 25 cm

Żeliwo z północy Europy pozwala rozgrzać duszę i zmysły – szaszłyki, filety z kurczaka, steki, czy grillowane udka rozpłyną się w ...

Cena: 419,00 PLN

Natural Selection - Kwadratowa patelnia grillowa z naturalnego żeliwa, 25 x 25 cm

Zniewalające grillowanie oferuje patelnia z naturalnego żeliwa, stworzona przez słynną od 1906 roku szwedzką markę Skeppshult. Tak...

Cena: 459,00 PLN

Natural Selection - Głęboka patelnia z impregnowanego olejami, naturalnego żeliwa, Ø 28 cm

Świadomość faktu, że ta potężna, masywna, doskonała głęboka patelnia do smażenia i duszenia posłuży nam całe dekady, bo ma aż 25 l...

Cena: 549,00 PLN

Właściwości

Przeznaczenie żeliwnych, płytkich patelni Skeppshult

  • klasyczne, płaskie patelnie z naturalnego żeliwa, szwedzkiej marki Skeppshult, nadają się idealnie do smażenia mięs, warzyw, ryb i owoców morza
  • na niskich, żeliwnych patelniach można smażyć na stosunkowo niewielkiej ilości tłuszczu, gdyż szwedzkie żeliwo impregnowane jest naturalnymi olejami roślinnymi, które w trakcie smażenia tworzą mini poduszkę powietrzną pod przyrządzanymi potrawami
  • dzięki doskonale profilowanym brzegom na tym typie patelni Skeppshult można bardzo wygodnie przewracać smażone produkty
  • łagodnie nachylone brzegi żeliwnych patelni pozwalają przesuwać na nie mocniej przesmażone produkty, by na środku układać wymagające dosmażenia mięsa, warzywa, czy ryby
  • patelnie Skeppshult doskonale nadają się do serwowania potraw na stół, gdyż żeliwo bardzo długo utrzymuje ciepło
  • na żeliwnych patelniach szwedzkiej marki nie wolno przechowywać żywności w lodówce

Właściwości żeliwnych patelni Skeppshult

  • żeliwo jest bardzo odporne na zadrapania, czy uszkodzenia, dlatego można używać wszelkiego typu stalowych utensyliów, czy specjalistycznych widelców do mięs
  • żeliwne patelnie są zdecydowanie cięższe od tradycyjnych, co jest ich wielką zaletą; są bardzo stabilne i nawet przypadkowo potrącone, nie zsuną się z kuchenki, blatu, czy stołu
  • posiłki przygotowywane na naturalnym żeliwie wzbogacane są o śladowe ilości żelaza, pierwiastka niezbędnego dla prawidłowego funkcjonowania organizmu; mikroelementy żelaza wytrącają się z żeliwnej patelni, gdy do przyrządzanej potrawy dodać nieco cytryny, octu winnego, czy wina
  • żeliwo ma bardzo dobroczynne działanie – wspomaga gospodarkę mikroelementów żelaza w organizmie, reguluje również przemiany hemoglobinowe krwi
  • naturalne, nieprzetworzone szwedzkie żeliwo nie emituje żadnych szkodliwych substancji, jest w stu procentach ekologiczne
  • patelni z żeliwa nie powinni używać alergicy uczuleni na metale ciężkie

Na jakich kuchenkach używać żeliwa Skeppshult

  • patelnie z naturalnego żeliwa świetnie sprawdzą się na każdym typie kuchenki, a z racji faktu, że żeliwo posiada doskonałe właściwości ferromagnetyczne, naczynia marki Skeppshult posłużą znakomicie na płytach indukcyjnych, czy sensorowych
  • specjalna konstrukcja delikatnie wklęsłego dna patelni Skeppshult, przebadana w laboratoriach Bosch-Siemens, uniemożliwia porysowanie płyt kuchni indukcyjnych, ceramicznych, czy sensorowych
  • żeliwo Skeppshult doskonale przewodzi ciepło, oszczędzając energię w czasie smażenia, czy duszenia
  • żeliwne patelnie z drewnianymi uchwytami nie nadają się do używania w piekarniku

Pielęgnacja i konserwacja patelni z naturalnego żeliwa

  • żeliwne patelnie myje się, przez cały okres użytkowania, wyłącznie czystą, bieżącą wodą bez detergentów i środków do naczyń
  • impregnowane olejami roślinnym patelnie z naturalnego żeliwa wystarczy opłukać po wyjęciu z pudełka, by nadawały się od razu do użycia
  • żeliwnych patelni szwedzkiej marki Skeppshult nie wolno myć w zmywarce, gdyż grozi to uszkodzeniem żeliwa i utratą gwarancji
  • proces konserwacji żeliwa Skeppshult pokazują poświęcone mu materiały, które znajdą Państwo obok każdego produktu

Materiał

  • naturalne, impregnowane jadalnymi olejami eko-żeliwo
  • uchwyt - lakierowane drewno bukowe
Cechy produktu
średnica: 18 cm
waga: 1,35 kg
kolor: czarny
gwarancja: 25 lat
pochodzenie: Szwecja

Produkty powiązane

zeliwnenaczynia.pl - szwedzkie garnki, brytfanna żeliwna, patelnie le creuset