Razem 0 PLN
Koszyk
»

Skeppshult - Tradition - Żeliwna patelnia do ryb, 33 x 21,5 cm

Serwowane na żeliwnych patelniach słodkowodne, czy morskie gatunki ryb są znakiem rozpoznawczym najsłynniejszych restauracji i hoteli świata. Ten sam efekt można uzyskać i w domu, gdy w kuchni zagości specjalistyczna, żeliwna patelnia do smażenia ryb. Szwedzka marka Skeppshult podpowiada, jak z potraw rybnych stworzyć prawdziwe arcydzieło smaku.

Produkt jest dostępny. Czas wysyłki: 1-2 dni
479,00 zł

DARMOWA WYSYŁKA OD 350 ZŁ

Inne produkty z serii

Tradition - Brytfanna id;Ernst® z naturalnego, szwedzkiego żeliwa, 34 x 22 cm

Wieloskładnikowe zapiekanki, pieczony drób, dziczyzna, pyszny pasztet, czy lasagne będą prawdziwą ucztą dla podniebienia, gdy przy...

Cena: 599,00 PLN

Tradition - Brytfanna id;Ernst® z naturalnego żeliwa, 24 x 15 cm

Wieloskładnikowe zapiekanki, pieczony drób, dziczyzna, pyszny pasztet, czy lasagne będą prawdziwą ucztą dla podniebienia, gdy przy...

Cena: 399,00 PLN

Tradition - Brytfanna, gęsiarka z naturalnego żeliwa; żeliwna pokrywa, 31 x 21 cm

Wieloskładnikowe zapiekanki, pieczony drób, dziczyzna, pyszny pasztet, czy lasagne będą prawdziwą ucztą dla podniebienia, gdy przy...

Cena: 749,00 PLN

Tradition - Żeliwna patelnia do sadzonych jaj, 20 x 20 cm

Zawsze doskonale ścięte, wyśmienicie pachnące i puszyste jajka sadzone można usmażyć na patelni z naturalnego żeliwa. Patelnie Tra...

Cena: 299,00 PLN

Właściwości

Przeznaczenie żeliwnych, płytkich patelni Skeppshult

  • specjalistyczna patelnia z naturalnego żeliwa, szwedzkiej marki Skeppshult, przeznaczona jest, przede wszystkim, do smażenia ryb, niemniej nadaje się też idealnie do przyrządzania mięs, warzyw, czy potraw z owoców morza
  • na żeliwnych patelniach można smażyć na stosunkowo niewielkiej ilości tłuszczu, gdyż szwedzkie żeliwo impregnowane jest naturalnymi olejami roślinnymi, które w trakcie smażenia tworzą mini poduszkę powietrzną pod przyrządzanymi potrawami
  • dzięki doskonale profilowanym brzegom na tym typie patelni Skeppshult można bardzo wygodnie przewracać smażone ryby, czy mięsa
  • patelnie Skeppshult doskonale nadają się do serwowania potraw na stół, gdyż żeliwo bardzo długo utrzymuje ciepło
  • na żeliwnych patelniach szwedzkiej marki nie wolno przechowywać żywności w lodówce

Właściwości żeliwnych patelni Skeppshult

  • żeliwo jest bardzo odporne na zadrapania, czy uszkodzenia, dlatego można używać wszelkiego typu stalowych utensyliów, czy specjalistycznych widelców do mięs
  • żeliwne patelnie są zdecydowanie cięższe od tradycyjnych, co jest ich wielką zaletą; są bardzo stabilne i nawet przypadkowo potrącone, nie zsuną się z kuchenki, blatu, czy stołu
  • posiłki przygotowywane na naturalnym żeliwie wzbogacane są o śladowe ilości żelaza, pierwiastka niezbędnego dla prawidłowego funkcjonowania organizmu; mikroelementy żelaza wytrącają się z żeliwnej patelni, gdy do przyrządzanej potrawy dodać nieco cytryny, octu winnego, czy wina
  • żeliwo ma bardzo dobroczynne działanie – wspomaga gospodarkę mikroelementów żelaza w organizmie, reguluje również przemiany hemoglobinowe krwi
  • naturalne, nieprzetworzone szwedzkie żeliwo nie emituje żadnych szkodliwych substancji, jest w stu procentach ekologiczne
  • patelni z żeliwa nie powinni używać alergicy uczuleni na metale ciężkie

Na jakich kuchenkach używać żeliwa Skeppshult

  • patelnie z naturalnego żeliwa świetnie sprawdzą się na każdym typie kuchenki, a z racji faktu, że żeliwo posiada doskonałe właściwości ferromagnetyczne, naczynia marki Skeppshult posłużą znakomicie na płytach indukcyjnych, czy sensorowych
  • specjalna konstrukcja delikatnie wklęsłego dna patelni Skeppshult, przebadana w laboratoriach Bosch-Siemens, uniemożliwia porysowanie płyt kuchni indukcyjnych, ceramicznych, czy sensorowych
  • żeliwo Skeppshult doskonale przewodzi ciepło, oszczędzając energię w czasie smażenia, czy duszenia
  • żeliwne patelnie z linii Tradition nadają się do używania w piekarniku

Pielęgnacja i konserwacja patelni z naturalnego żeliwa

  • żeliwne patelnie myje się, przez cały okres użytkowania, wyłącznie czystą, bieżącą wodą bez detergentów i środków do naczyń
  • impregnowane olejami roślinnym patelnie z naturalnego żeliwa wystarczy opłukać po wyjęciu z pudełka, by nadawały się od razu do użycia
  • żeliwnych patelni szwedzkiej marki Skeppshult nie wolno myć w zmywarce, gdyż grozi to uszkodzeniem żeliwa i utratą gwarancji
  • proces konserwacji żeliwa Skeppshult pokazują poświęcone mu materiały, które znajdą Państwo obok każdego produktu

Materiał

  • naturalne, impregnowane jadalnymi olejami eko-żeliwo
Cechy produktu
długość: 33 cm
szerokość: 21,5 cm
waga: 2,6 kg
kolor: czarny
gwarancja: 25 lat
pochodzenie: Szwecja

Produkty powiązane

zeliwnenaczynia.pl - szwedzkie garnki, brytfanna żeliwna, patelnie le creuset