Razem 0 PLN
Koszyk
»

Skeppshult - Tradition - Żeliwna patelnia do sadzonych jaj, 20 x 20 cm

Zawsze doskonale ścięte, wyśmienicie pachnące i puszyste jajka sadzone można usmażyć na patelni z naturalnego żeliwa. Patelnie Tradition, szwedzkiej marki Skeppshult, pozwalają również usmażyć w czterech wgłębieniach kształtne kotlety siekane, bryzole, czy mięsne medaliony bądź mini-placuszki ziemniaczane. Patelnia kusi, aż, 25-letnią gwarancją.

Produkt na zamówienie - zadzwoń do nas."

Inne produkty z serii

Tradition - Żeliwna patelnia do zapiekania i serwowania, Ø 26 cm

Jednym z elementów wysublimowanej sztuki kulinarnej jest takie przygotowywanie potraw, by można je było, świeżo usmażone, uduszone...

Cena: 409,00 PLN

Tradition - Brytfanna id;Ernst® z naturalnego żeliwa, 24 x 15 cm

Wieloskładnikowe zapiekanki, pieczony drób, dziczyzna, pyszny pasztet, czy lasagne będą prawdziwą ucztą dla podniebienia, gdy przy...

Cena: 399,00 PLN

Tradition - Impregnowana olejami garnko-brytfanna z naturalnego żeliwa + szklana pokrywka, Ø 24,5 cm, 4 l

Wieloskładnikowe zapiekanki, pieczone udka, bigos, czy bogracz rozbudzą zmysły, gdy przyrządzi się je w żeliwnym garnku-brytfannie...

Cena: 589,00 PLN

Tradition - Owalna brytfanna z naturalnego żeliwa; żeliwna pokrywa, 24 x 18 cm

Wieloskładnikowe zapiekanki, pieczony drób, dziczyzna, pyszny pasztet, czy lasagne będą prawdziwą ucztą dla podniebienia, gdy przy...

Cena: 589,00 PLN

Właściwości

Przeznaczenie żeliwnych, specjalistycznych patelni Skeppshult

  • dzięki pomysłowej konstrukcji specjalistycznej, pozbawionej brzegów patelni Skeppshult można w czterech wgłębieniach (każde o średnicy 9 cm) bardzo elegancko usmażyć idealnie okrągłe jajka sadzone, czy bryzole, mięsne medaliony, mięso mielone, czy nawet racuchy i puszyste mini-naleśniki
  • na żeliwnych patelniach Skeppshult można smażyć na bardzo niewielkiej ilości tłuszczu, gdyż szwedzkie żeliwo impregnowane jest naturalnymi olejami roślinnymi, które w trakcie smażenia tworzą mini poduszkę powietrzną pod przyrządzanymi potrawami
  • brak brzegów sprawia, że rozgrzane powietrze spulchnia smażone na tej patelni jajka, czy mięsa
  • patelnie Skeppshult doskonale nadają się do serwowania potraw na stół, gdyż żeliwo bardzo długo utrzymuje ciepło
  • na żeliwnych patelniach szwedzkiej marki nie wolno przechowywać żywności w lodówce

Właściwości żeliwnych patelni Skeppshult

  • żeliwo jest bardzo odporne na zadrapania, czy uszkodzenia, dlatego można używać wszelkiego typu stalowych utensyliów, czy specjalistycznych widelców do mięs
  • żeliwne patelnie są zdecydowanie cięższe od tradycyjnych, co jest ich wielką zaletą; są bardzo stabilne i nawet przypadkowo potrącone, nie zsuną się z kuchenki, blatu, czy stołu
  • przygotowywane na naturalnym żeliwie mięsa wzbogacane są o śladowe ilości żelaza, pierwiastka niezbędnego dla prawidłowego funkcjonowania organizmu; mikroelementy żelaza wytrącają się z żeliwnej patelni, gdy do przyrządzanej potrawy dodać nieco cytryny, octu winnego, czy wina
  • żeliwo ma bardzo dobroczynne działanie – wspomaga gospodarkę mikroelementów żelaza w organizmie, reguluje również przemiany hemoglobinowe krwi
  • naturalne, nieprzetworzone szwedzkie żeliwo nie emituje żadnych szkodliwych substancji, jest w stu procentach ekologiczne
  • patelni z żeliwa nie powinni używać alergicy uczuleni na metale ciężkie

Na jakich kuchenkach używać żeliwa Skeppshult

  • patelnie z naturalnego żeliwa świetnie sprawdzą się na każdym typie kuchenki, a z racji faktu, że żeliwo posiada doskonałe właściwości ferromagnetyczne, naczynia marki Skeppshult posłużą znakomicie na płytach indukcyjnych, czy sensorowych
  • dno specjalistycznej patelni do jajek ma niską, okrągłą, żeliwną stopę, dzięki której patelnię można ustawić na klasycznym palniku kuchni indukcyjnej, ceramicznej, czy sensorowej
  • specjalna konstrukcja delikatnie wklęsłego dna patelni Skeppshult, przebadana w laboratoriach Bosch-Siemens, uniemożliwia porysowanie płyt kuchni indukcyjnych, ceramicznych, czy sensorowych
  • żeliwo Skeppshult doskonale przewodzi ciepło, oszczędzając energię w czasie smażenia, czy duszenia
  • żeliwne patelnie z linii Tradition nadają się do używania w piekarniku

Pielęgnacja i konserwacja patelni z naturalnego żeliwa

  • żeliwne patelnie myje się, przez cały okres użytkowania, wyłącznie czystą, bieżącą wodą bez detergentów i środków do naczyń
  • impregnowane olejami roślinnym patelnie z naturalnego żeliwa wystarczy opłukać po wyjęciu z pudełka, by nadawały się od razu do użycia
  • żeliwnych patelni szwedzkiej marki Skeppshult nie wolno myć w zmywarce, gdyż grozi to uszkodzeniem żeliwa i utratą gwarancji
  • proces konserwacji żeliwa Skeppshult pokazują poświęcone mu materiały, które znajdą Państwo obok każdego produktu

Materiał

  • naturalne, impregnowane jadalnymi olejami eko-żeliwo

Produkty powiązane

zeliwnenaczynia.pl - szwedzkie garnki, brytfanna żeliwna, patelnie le creuset